Skip to content

Factoring voor het MKB

Versnel uw bedrijfsgroei en investeringsvermogen met gespecialiseerde factoring oplossingen voor middel- en kleinbedrijf.

Jouw facturen razendsnel betaald

Uitdagingen van langdurige betalingstermijnen voor MKB's

MKB’s ervaren vaak een beperking in hun werkkapitaal door langdurige betalingstermijnen, wat hun flexibiliteit in zowel operationele als financiële planning ernstig belemmert. Deze beperkingen kunnen leiden tot gemiste zakelijke kansen, zoals het niet kunnen aangaan van grotere projecten of het maken van tijdige investeringen. Daarnaast kunnen de dagelijkse operaties verstoord raken, waardoor betalingen aan leveranciers en salarissen van medewerkers niet tijdig worden voldaan. Dit vergroot het risico op faillissement aanzienlijk, aangezien het bedrijf moeite heeft om aan kortetermijnverplichtingen te voldoen.

MKB bedrijfsleider overlegt met een Port Finance adviseur over op maat gemaakte factoring oplossingen

Onze oplossing: Factoring mkb met Port Finance

Met Port Finance’s factoringoplossingen kunt u de controle over uw financiën herwinnen door uw facturen direct om te zetten in contant geld. Onze diensten zijn ontworpen om de specifieke uitdagingen van middelgrote organisaties aan te pakken, met flexibele betalingsvoorwaarden die passen bij uw unieke financiele vraagstukken.

Voordelen voor factoring mkb

✔ Werkkapitaal binnen 24 uur.

✔ Schade door faillissement uitgesloten.

✔ Bespaar op overheadkosten.

✔ > 30 dagen werkkapitaal voorsprong op concurrentie.

✔ Geen aanleveringsverplichting.

Directe verbetering van cashflow

Factoring stelt u in staat om uw facturen onmiddellijk om te zetten in contant geld, waardoor uw bedrijf onverwijld toegang krijgt tot noodzakelijke financiële middelen. Dit versnelt de cashflow en stelt u in staat om sneller te reageren op marktkansen.

Vermindering van administratieve lasten

Door het beheer van debiteuren uit te besteden, verlaagt u de administratieve lasten binnen uw bedrijf. Dit stelt u in staat om zich te concentreren op kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor het incasseren van betalingen en het beheren van uw debiteuren.

Mogelijkheid om grotere opdrachten aan te nemen

Met verbeterde liquiditeit door factoring kunt u grotere opdrachten en projecten aannemen zonder bezorgd te zijn over cashflowproblemen. Dit opent nieuwe groeimogelijkheden en helpt uw bedrijf te schalen.

Betere kredietwaardigheid

Consistente cashflows verbeteren uw kredietwaardigheid bij financiële instellingen en leveranciers. Een sterke financiële positie maakt het makkelijker om gunstige kredietvoorwaarden en financieringsopties te verkrijgen.

Veilig en efficiënt zaken doen?

We bespreken graag de mogelijkheden voor jouw business.