Als ondernemer is het belangrijk om voldoende cashflow te hebben om je bedrijf draaiende te houden. Maar wat als je te maken hebt met late betalingen van klanten of lange betalingstermijnen? Gelukkig is er een oplossing: factoring. In dit artikel leggen we uit hoe factoring bij Port Finance werkt en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

Wat is factoring?

Factoring is een financiƫle dienst waarbij je je openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij, zoals Port Finance. De factoringmaatschappij betaalt je een percentage van de factuurwaarde en neemt het debiteurenrisico van je over. Vervolgens gaat de factoringmaatschappij achter de betaling aan bij de klant. Zodra de factuur is betaald, ontvang je het resterende bedrag minus een afgesproken vergoeding.

Waarom factoring bij Port Finance?

Port Finance is een gespecialiseerde factoringmaatschappij met jarenlange ervaring in de maritieme en transportsector. Door je facturen te verkopen aan Port Finance, ben je verzekerd van een snelle betaling en loop je geen risico meer op wanbetaling. Bovendien neemt Port Finance het debiteurenbeheer van je over, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf.

Voordelen van factoring bij Port Finance:

  • Snelle betaling: je ontvangt binnen 24 uur een percentage van de factuurwaarde.
  • Geen debiteurenrisico: Port Finance neemt het risico van wanbetaling van je over.
  • Debiteurenbeheer uit handen: Port Finance zorgt voor het debiteurenbeheer, zodat jij je kunt focussen op je bedrijfsvoering.
  • Flexibiliteit: je kunt zelf bepalen welke facturen je wilt verkopen en wanneer.
  • Groeimogelijkheden: door snel over liquiditeit te beschikken kun je groeikansen benutten.

Factoring bij Port Finance is een slimme oplossing voor cashflow-problemen. Door je openstaande facturen te verkopen, ben je verzekerd van een snelle betaling en loop je geen risico meer op wanbetaling. Bovendien neemt Port Finance het debiteurenbeheer van je over, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Wil je meer informatie over factoring bij Port Finance? Neem dan contact op met een van onze specialisten.